2017. augusztus 6., vasárnap

Így szeretek ÉnÍgy szeretlek Én
Könnyen és Viszonzatlanul

Mindig a szerelemre gondoltam. Tudod, arra a tipikus habos-babos, happy endes dologra. Vágytam rá, néha jobban, mint a levegőre. Néha annyira, hogy már fájt. Ilyenkor csak ültem egy helyben, s a régmúlt szellemeire gondoltam. Azokra a suhancokra, akiket szeretni véltem. Elképzeltem egy jövőt, velük s egy lánnyal, aki talán én voltam. Talán egy idegen.
Így ismertelek meg téged. Nem tudtam ki vagyok, azt sem ki szeretnék lenni. Te pedig olyan szerencsétlennek tűntél. Igen, szerencsétlennek. Nagyon régen megtanultam, hogy a tökéletesség nem létezik, ezért mindig a sebeket, a hiányosságokat kerestem… És rajtad, benned annyi, de annyi seb volt.
Némelyik felszínes volt. Valami, amit csak azért kreáltál, hogy rosszabb napjaidon igazolni tudd a kétségbeesésed.
De voltak igaziak is. Olyan sötétség lakozott a szemeidben, ami engem megbabonázott. Szép lassan rájöttem, hogy annyira elcseszett vagy, mint amilyennek én éreztem magam. És te ezt tudtad.
Láttad, ahogyan kivirulok egyetlen mosolyodtól. Alig ismertelek pár hete, mégis életcélomnak tekintettem, hogy megértselek. Nem akartalak megmenteni, ahhoz én nem voltam elég jó. Közel sem vagyok ilyen álszent! Csak úgy akartam melletted maradni, hogy tudom: mindenről beszélhetünk.

És hirtelen így lett. Ugyan sosem voltunk kettesben, de kialakult valami kötelék közöttünk. Ugye, ezt nem csak én éreztem? Remélem, hogy nem!
Csak beszélgettünk, nem is biztos, hogy egymással… de én mindig csak a te hangodra figyeltem, és mindig neked meséltem. Nem fontos dolgokról, csupa lényegtelen apróságról. Hogy miket szeretek, hogy miket utálok… De a legjobb akkor volt, mikor te beszéltél. A hangod néha csak folyt, nem is értettem a szavakat. De olyan nagyon jó volt.

Jó volt a közeledben lenni. Még az sem fájt, amikor a szemed elkalandozott. És mindig elkalandozott. Sosem láttál engem, csak valakit, akit muszáj elviselned. Én voltam a lerázhatatlan lány. A csaj, aki a szerelmed legjobb barátnője… Vagy, valami hasonló. A mai napig sem tudom, hogy szeretted-e őt. Talán, nem. Nekem sosem számított.

Eleinte nem tudtam, hogy szeretlek. Egyszerűen csak a barátod akartam lenni. Egy olyan barát, akit senki sem pótolhat, senki sem utánozhat… egy emberi lény, akit elfogadsz, és nem tudsz nélkülözni. Olyan fontossá akartam válni, mint a levegő.

Sokat változtam abban az időszakban, mondhatni rengeteget. Jobban figyelni kezdtem saját magamra. Már nem akartam láthatatlan, átlagos vagy szürke lenni. Különlegesnek éreztem magam, azok által a barátok által, akiket akkor szereztem. Ha olvasnád ezt, biztosan azt hinnéd, hogy a te érdemed. Nagyon egoista vagy!
Nem csak neked köszönhetem, hogy az vagyok, Aki. Egyszerűen lettek dolgok, amik több küzdelmet érdemeltek. Még a régi barátságaimat is tovább fejlesztettem. Úgy éreztem, hogy ez az új személyiségem méltó az emberek szeretetére.

És hirtelen vége lett… Még mielőtt bármi történhetett volna. Nem tudom, melyikünk követte el a végzetes hibát. Sőt azt sem tudom, hogy mi volt a hiba.
Minden gyönyörű volt. Nagy nehezen összeszedtem a bátorságom, hogy valami maradandót tegyek. A múltban megégettem magam, s most megint meg akartam. Ekkor már tudtam. Tudtam, hogy menthetetlenül beléd szerettem.
Vicces, de a te utálatod mutatott rá erre. Vagyis egy általad gyűlölt film idézete. Már nem emlékszem pontosan, de valahogy így szólt: „szerelmes voltam a szerelem gondolatába”. Igen, pontosan ezt tettem. Addig, míg nem ismertelek Téged.

Egyetlen egyszer beszéltem veled személyes dolgokról. És gyönyörű volt. Annak ellenére, hogy nem láthattalak közbe, nem nézhettem a szemedbe, nem hallhattam a hangod… Ez egyszer minden annyira tökéletes volt. És ebből tudtam, hogy vége.
A barátság, ami összeláncolt minket, nem szemenként, hanem hirtelen tűnt el. Mintha sosem létezett volna. Már nem köszöntél, nem meséltél lényegtelen apróságokról, még csak rám sem néztél.

Az egyetlen reményem a magányod volt. Mert, amikor egyedül voltál, és amikor én is egyedül voltam, akkor visszatértünk a kezdetekhez. Csak néztük egymást, szavak nélkül kommunikáltunk. Az utcán, az iskola folyosóján, egy tanórán. Csak egymás szemébe kellett néznünk, és minden olyan volt, mint régen. Vagyis én ezt éreztem.

Mond csak, hülye vagyok, amiért még most is reménykedem? Remélem, hogy érzed azt a régi-régi fájdalmat. Mert, ha érzed, akkor mindig lesz helyem az életedben. A szívedben.
Ahogyan neked is mindig lesz az enyémben.

2 megjegyzés:

 1. Jaj, de gyönyörű... Teljesen beleéltem magam, mintha csak én írnám ezt... Neki... :'3
  Szóval köszönöm, nagyon tetszett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a megjegyzést! :)
   Örülök, hogy tetszett ez a rövidke szösszenet. :D

   Ölel,
   Isobel

   Törlés